Het Witte Paard

Sas van GentSponsorKliks, sponsor HWP gratis!
Teambattle (20-12-2020).docx
Vorige pagina
RSS feed

11 juli

HWP-Blitzkampioenschap (11-07-2020)
Vandaag vindt het HWP-Blitzkampioenschap plaats via Lichess.
Er worden 11 ronden gespeeld van 3 min. incl. 2 sec. increment.
We starten om 13.30 uur en het kampioenschap zal tot ongeveer 15.30 uur duren.

De volgende deelnemers hebben zich aangemeld (de Lichess-namen staan erachter):

1. Slava Ikonnikov (GR Slava)
2. Koen Leenhouts (Papagayo)
3. Simon Provoost (TheRealSimon)
4. David Roos (BrutusNyx)
5. Kees Nieuwelink (Iefdepi)
6. Hans Groffen (SwampDogg)
7. Marnix van der Zalm (Parnax)
8. Johan de Zwart (ZeeuwsPaard)
9. Jim van de Vreede (jimbo2308)
10. Herman Van de Wynkele (Herman999)
11. Frans Snijders
12. Valère DeBuck (newcarls)
13. William Baeten (Willyba)
14. Manuel Colsen (Wereldboom)

Als er nog schakers mee willen doen, van harte welkom!!
Graag van tevoren dan even aanmelden en je Lichess-naam doorgeven).

De meeste schakers hebben al eens eerder via Lichess meegedaan.

Hieronder nog even een stappenplan:

1) Maak een account aan op www.lichess.org als je die nog niet hebt. Een account is gratis.

2) Word lid van het team HWP Sas van Gent (https://lichess.org/team/hwp-sas-van-gent). De teamleider wil graag weten wie wie is, dus stuur dit in een bericht aan Koen Leenhouts (Papagayo) of via mail (koenleenhouts@hotmail.com).

3) De link naar het kampioenschap is: https://lichess.org/swiss/E8UZTy1p

Iedereen veel succes gewenst!!

Als er nog vragen en/of inlogproblemen zijn, laat het gerust weten!

Auteur: Manuel Colsen


26 juni

Goede generale
In de voorlaatste editie van de teambattle op lichess lieten we weer zien uit het goede hout gesneden te zijn. We strandden op een derde plaats, maar lange tijd leek er meer in te zitten. Het ontbrak aan wat geluk en vooral streaks op de juiste momenten.
Glen schoot als een speer uit de startblokken en reeg de punten aaneen. Hij hield het hoge tempo redelijk goed vol en eindigde overtuigend als onze topscoorder en op een mooie tweede plaats in het algemeen klassement. Ook Thibaut, Benjamin en ikzelf eindigden met mooie prestaties, waarbij we eigenlijk meer punten verdienden dan we kregen.
Kees was ook weer van de partij. Bij hem is het alles of niets en deze keer was het gelukkig weer alles. Van onze ‘senioren’ bleef hij fier overeind en Herman bleef ook redelijk overeind, maar twee andere coryfeeën hadden hun dag niet. We bedekken hun namen met de mantel der liefde.
Komende zondag, 28 juni, is de grote, allesbeslissende finale. We moeten nog één keer uithalen voor we kunnen genieten van een welverdiende zomerstop. Komt allen!

Auteur: Koen Leenhouts


17 juni

Tegenvallende zesde plaats
Het einde van het online seizoen is in zicht en misschien zorgt dat ervoor dat we een beetje buiten adem aan het raken zijn. Afgelopen zondag konden we onze serie geen mooi vervolg geven, want we eindigden slechts op een zesde plaats. Met nog twee edities voor de boeg is het zaak om het tij te keren en nog twee keer vol gas te geven.
Het leek erop dat we nooit echt goed op gang kwamen. In het begin van de avond regen we de nullen aan elkaar. Onze nieuwe aanwinst Arne onttrok zich aan de malaise en schoot uit de startblokken. Dat hoge tempo was niet goed vol te houden, maar toch was het een mooi debuut! Ook Warre toont aan steeds aan kracht te winnen en houdt zich steeds makkelijker staande in de subtop.
Zelf werd ik topscoorder, maar daar zag het lang niet naar uit, want mijn start was abominabel. Gelukkig viel het daarna een aantal keren mijn kant uit, waardoor het eindresultaat nog acceptabel was. Bij Hans was het tegenovergestelde het geval, want hij begon goed en stortte op het einde in.
Glen had niet de hoogste score, maar zijn spel was waarschijnlijk wel het best, met onder andere een mooie winst op de toernooiwinnaar. Over mooie winsten gesproken: Manuel won met zwart van Eelke Wiersma en dat is waarschijnlijk zijn mooiste scalp tot nu. Chapeau!
De winnaar werd dit keer Kennemer Combinatie. De titel is nog geen enkele keer geprolongeerd, dus voor ons is het zaak om komende zondag niet te winnen, zodat we de week erop de winst kunnen pakken.

Auteur: Koen Leenhouts


9 juni

Succes went
Zondag speelden we niet heel goed, maar toch werden we tweede. Na een aanvankelijk aarzelende start zetten we een mooie eindsprint in die uiteindelijk net te laat kwam. Man van de avond was Simon.
Simon werd dus onze topscoorder en dat mocht gerust een grote verrassing heten. In eerdere edities was hij niet direct terug te vinden in de top van ons team, maar nu liet hij met een achtste plaats in het totaalklassement zien tot veel in staat te zijn. Bravo!
Ook Warre was eerder niet altijd even gelukkig, maar nu scoorde hij een mooie TPR en als het toernooi een half uur korter geduurd had, was die nog een stuk hoger geweest. Van Benjamin vinden we het ondertussen al niet meer dan normaal dat hij zich soepeltjes handhaaft in de hogere regionen. Ook nu was het weer zeer degelijk en sterk. Het laatste succesverhaal van deze week was Hans. In het begin van de avond moeizaam op gang gekomen, maar een schitterende serie van vijf winstpartijen op het einde.
Onze ploeg is waarschijnlijk de meest homogene van het hele stel. De marges onderling zijn klein en het is steeds maar weer afwachten wie zich bij de beste 10 van de ploeg speelt. Ook nu bleken we weer aan elkaar gewaagd en vielen cracks als Kees, David en Emile (net) buiten onze top-10. Voor Tom en mijzelf is een straftraining georganiseerd, zodat het volgende keer beter gaat.
Apeldoorn werd uiteindelijk terecht kampioen met acht puntjes voorsprong op ons. Volgende keer gaan we weer voor het hoogste schavot. De uitslag is te vinden op https://lichess.org/tournament/R1HOc9S5

Auteur: Koen Leenhouts


2 juni

HWP online kampioen van Nederland!!!
Beste leden,

Op zondagavond is HWP kampioen geworden bij het online teamschaken via Lichess! Kampioen van Nederland, wat een fantastisch resultaat!
Dank aan iedereen die hieraan heeft meegedaan en dank aan Koen Leenhouts voor de organisatie en het prima verslag.

Gelieve allemaal het verslag te lezen via de onderstaande link:

https://www.schaaksite.nl/2020/06/01/eerste-winst-voor-hwp/

A.s. zondag vindt er weer een teamschaakcompetitie plaats. Iedereen kan nog steeds meedoen!

Auteur: Manuel Colsen