Het Witte Paard

Sas van GentSponsorKliks, sponsor HWP gratis!
Teambattle (20-12-2020).docx
Vorige pagina
RSS feed

12 december

PZC: Maenhout en Leenhouts leiden HWP naar online overwinning
De schakers van Het Witte Paard uit Sas van Gent hebben zondag met volle overtuiging de tiende ronde van de online competitie gewonnen. De voorsprong op nummer twee SV Paul Keres was liefst 29 punten.

Vanaf de start waren de Zeeuws-Vlamingen scherp en stond het team aan de kop van de ranglijst. Daarbij moest wel gezegd worden dat de tegenstand iets minder was dan in de afgelopen weken. Dat neemt niet weg dat Het Witte Paard, een week eerder tweede geworden, goed voor de dag kwam. Thibaut Maenhout was met 45 punten de gevierde man bij HWP. Koen Leenhouts had met 44 punten ook een groot aandeel in de zege.

Tiende ronde internetschaakcompetitie: 1. HWP Sas van Gent 303, 2. SV Paul Keres 274, 3. Leidsch Schaakgenootschap 263, 4. SG KiNG 251, 5. SG Max Euwe 246, 6. Winterswijk/Suedlohn 218, 7. De Stukkenjagers 200, 8. HWP Haarlem 181, 9. Locatie Ongebonden schaken 174, 10. Schaakclub Santpoort 134.

Auteur: Bron PZC / 7 december 2020


24 november

Achtste keer, goede keer
In de eerste zeven teambattles van het nieuwe seizoen eindigden we even zovele keren op het podium; we begonnen met een derde plaats, waarna zes tweede plaatsen volgden. Wie dacht dat na zeven vette weken, nu het tijdperk van de zeven magere weken was begonnen, kwam bedrogen uit. Op 22 november pakten we onze eerste titel van dit seizoen, en de tweede in totaal, na een zinderende slotfase.
De eerste anderhalf uur van de teambattle verliepen zoals ze elke week verlopen. We streden mee in de top-3, maar uitzicht op een eerste plaats hadden we niet echt. Positief puntje deze week was de grote kwantitatieve deelname van de zijde van HWP. Maar liefst 19 Witte Paarden namen plaats achter de virtuele borden en dat alleen al is iets waar we trots op mogen zijn.
Het laatste kwartier werd spannender en spannender toen we ons opeens realiseerden dat een eerste plaats nog niet helemaal uit zicht was. In de teamchat werd de boel op scherp gezet, de turbo ging aan en iedere minuut kwamen we iets dichterbij leider LSG. In de zoemer tikten we nog enkele belangrijke punten binnen, waardoor we de zege pakten. Uiteindelijk stonden we het gehele toernooi maar één luttele seconde bovenaan, maar dit was wel de laatste seconde, de seconde die telde.
Glen was onze topscoorder met solide spel. Zelf werd ik tweede van het team, waarbij de laatste winst erg belangrijk was. Benjamin eindigde derde, maar speelde het best en is rap uitgegroeid tot een uiterst belangrijke kracht. Andere mooie prestaties waren er voor ons nieuwe lid William Boudry, voor Nele Vanhuyse en ook Johan en Ranco scoorden beter dan op grond van hun rating verwacht mocht worden.
Laten we hopen dat we ons kunstje nog eens kunnen herhalen. Nog steeds geldt: iedereen is welkom, dus sluit je gerust aan bij ons team!

Auteur: Koen Leenhouts


7 oktober

Grote Clubactie 2020
Ook dit jaar doet HWP weer mee aan de Grote Clubactie!
Als je loten wilt kopen, dan kun je dit doorgeven aan secretaris Manuel Colsen (m.m.m.colsen@zeelandnet.nl).
De prijs per lot is 3 euro.
De trekking vindt plaats op woensdag 9 december 2020.
80% van de opbrengst gaat direct naar de clubkas!
Alvast hartelijk dank!!

Auteur: Manuel Colsen


20 september

15e HWP-jeugdtoernooi afgelast
Beste schakers,

Het 15e HWP-jeugdtoernooi, dat plaats zou vinden op zaterdag 19 september 2020, is door de Corona-maatregelen afgelast.
Hopelijk kunnen we in 2021 weer een fysiek jeugdtoernooi organiseren.

Auteur: Manuel Colsen


15 juli

Koen Leenhouts verpulvert concurrentie in 1e online HWP blitz-kampioenschap
Het allereerste online blitzkampioenschap is met overmacht gewonnen door IM Koen Leenhouts. Met een onwaarschijnlijke 11 uit 11 zette hij de toch niet misselijke concurrentie op overtuigende wijze opzij. FM Warre de Waele eindigde met 9 uit 11 op de tweede plaats, een score die in veel gevallen genoeg zou zijn geweest voor de overwinning. Het brons ging naar Simon Provoost met een solide performance en een mooie score van 8 uit 11. De top vijf werd gecompleteerd door Benjamin Decrop, die eens te meer bewees een belangrijke aanwinst te zijn voor de club en GM Slava Ikonnikov. De laatste bleek duidelijk nog wat roestig in zijn eerste internettoernooi in decennia, wat er vooral toe leidde dat zijn snelheid te wensen overliet.
Op het kampioenschap van Koen valt natuurlijk niets af te dingen. In de belangrijkste partijen kreeg hij weliswaar grif materiaal toegeworpen, maar steeds was hij aan het roer en oefende hij vervelende druk uit op de vijandelijke stellingen. De fouten van de tegenstanders kwamen daarna vanzelf en werden genadeloos afgestraft.
Mooie prestaties waren er ook voor Herman van de Wynkele en Valere De Buck, terwijl Kees Nieuwelink na afloop verzuchtte heel blij te zijn dat het was afgelopen. Voor het rapidtournooi heeft hij zich alvast afgemeld.
Het tornooi kende met zestien deelnemers een mooie bezetting en we zijn dankbaar dat deze eerste editie zo’n gedenkwaardig evenement heeft opgeleverd. Aanstaande zaterdag 18 juli vervolgen we om 13.30 uur op Lichess dus met het eerste online rapidkampioenschap. Aanmelden graag vooraf bij Manuel Colsen (m.m.m.colsen@zeelandnet.nl). We hopen natuurlijk dat jullie weer in grote getale zullen deelnemen. GM Ikonnikov is in ieder geval wederom van de partij en het zou mij niet verbazen als hij zich stevig gaat revancheren. Tot zaterdag!

Auteur: Marnix van der Zalm