Het Witte Paard

Sas van GentSponsorKliks, sponsor HWP gratis!
Teambattle (20-12-2020).docx
Vorige pagina
RSS feed

9 april

Een nieuwe lente, een nieuw jasje
Zoals U ziet is de site in een nieuw jasje gegoten. De oranje achtergrond heeft plaats moeten maken voor een grijze achtergrond met daarachter wat gras. Net zoals de groene knoppen, maar deze kleuren zijn nog niet helemaal verdwenen, op verschillende plekken in de site komen deze kleuren nog terug.
Er zijn ook nog nieuwe functies aan de site toegevoegd. Wij hebben nu een RSS kanaal, die U kunt vinden bij de oranje knop, als U wilt weten wat dat allemaal inhoud kunt u dat hier vinden. Er is ook een uitgebreid contactformulier, welke U kunt vinden onder het kopje contact. Elk team heeft nu ook zijn eigen ranglijst, welke automatisch wordt geupdated nadat de ZSB en de KNSB de standen hebben bijgewerkt. Om het navigeren makkelijker te maken is er ook nog een vorigeknop toegevoegd. Complimenten, klachten, vragen, verzoeken of andere suggesties over de opmaak mag gestuurd worden naar de webmaster door middel van het contactformulier, eventuele fouten in de site, dat een pagina er niet staat of U krijgt iets heel raars te zien, dat mag ook naar mij gestuurd worden, dan wordt het zo spoedig mogelijk veranderd.


28 maart

Competitieronde 28 maart
De schakers van HWP 1 hebben vanmiddag in Sluiskil een belangrijke zege geboekt op Euwe uit Amsterdam. De 8-2 overwinning gaf echter een enigszins vertekend beeld van de wedstrijd. Dat het een moeilijke middag zou worden, stond vast: Euwe is een van de betere teams in klasse 1B. Na twee uur spelen zag het er bijzonder somber uit voor de Zeeuws-Vlamingen. De meest pessimistische prognose was een 4-6 nederlaag. Tom Piceu stond een stuk achter zonder serieuze compensatie, Helmut Cardon was ergens een kwaliteit kwijt geraakt, Hans Groffen had een eindspel met een pion minder en Rob Michiels, een van de twee debutanten, was met wit al snel in een iets mindere stelling beland. Het belangrijkste wat HWP daar tegenover kon stellen was het ijzersterke optreden van de andere nieuweling. De 14-jarige Lisa Schut toonde geen enkele schroom en won in superieure stijl. Het bleek de meest overtuigende overwinning van de middag. Voordat zij haar voordeel verzilverd had, was HWP al op een 1-0 voorsprong gekomen via een overwinning van Thibaut Maenhout. De eerste meevaller kwam van Hans Groffen. Zijn tegenstander besloot in paniek op een zetherhaling in te gaan, waardoor het verloren eindspel toch een halfje opleverde. Helmut Cardon bleek zijn stelling niet te kunnen houden en Johan Goormachtigh kwam niet verder dan remise (nadat hij vermoedelijk een winst gemist had): 3-2. Zoals zo vaak werd de wedstrijd in het vierde uur beslist. HWP toonde zich daarin het meest slagvaardig. Via overwinningen van Rob Michiels, Paul Motwani en Tieme Verlinde werden de matchpunten veilig gesteld: 6-2. Tom Piceu en Koen Leenhouts toonden vervolgens aan waarom zij bij HWP de topscorers zijn. Beiden slaagden er in om vanuit hopeloze stellingen toch nog het volle punt te halen: 8-2. Tom heeft inmiddels 7 uit 7 en Koen slechts een halfje minder. Door de overwinning van Stukkenjagers op RSR Ivoren Toren staat HWP nu 3 matchpunten en 6 bordpunten voor op concurrent Stukkenjagers, de tegenstander in 8e ronde. De uitslagen en verslagen van de andere teams zullen op deze pagina verschijnen als ik ze binnenheb


17 maart

HWP door naar de volgende bekerronde!
Dit is het verslag van de tegenstander DSC delft:

Afgelopen zondag is het bekerteam gesneuveld tegen HWP Sas van Gent in het pittoreske Zuiddorpe 3-1. Na bijna 2 uur karren waren we ruim op tijd aangekomen en konden nog even van het zonnetje genieten. Onze tegenstanders waren niet bepaald in hun sterkste opstelling gekomen. Met Piceu en Nieuwelink slechts twee bekende tegenstanders. Voor respectiebelijk Marten en Joram. Ikzelf speelde tegen een 2000 en Bob Voogt waarschijnlijk ook. Bob nog bedankt voor de bereidwilligheid te spelen! Al snel kwam Bob in een slechte stelling terecht op bord 4 met wit. Ikzelf offerde een pion voor het loperpaar en kreeg een prettige drukstelling (al taxeerden Joram en Marten dit als onvoldoende compensatie) . Joram won een pion maar leverde die weer onnodig in terwijl Marten een kwal had gewonnen maar de tegenstander had een gevaarlijke witte vrijpion op b6.

Ik was vervolgens als eerste klaar. Remise door eeuwig schaak perste ik er in de tijdnood fase nog net uit, ik dacht hier even te winnen maar het was slechts remise. Vervolgens bleef er bij Joram behalve twee koningen ook niets meer over. tussenstand 1-1. Gezien Bobs stelling en een groot tijdnadeel in de knock-out fase moest Marten winnen. Echter hij ging simpelweg verliezen, moest de kwal inleveren en de b pion kwam via dameruil op c7 terecht waarna deze de partij besliste. Bob hield het niet veel later voor gezien. Een zeer teleurstellende dag dus welke voor mij enigzins werd goedgemaakt door de voetbaluitslagen en later door het prima eten bij een door Marten uitgezochte italiaan.

Een analyse van de partij kan je hier vinden


9 maart

Lisa Schut heeft haar 3de WIM norm behaald
Lisa Schut heeft in Cappelle la Grande haar 3de WIM norm behaald. Ze begon ziek aan het toernooi, maar ondanks dat wist ze in de laatste ronde FM Debray uit Frankrijk te verslaan en haar norm binnen te halen. Lisa heeft nog 4 FIDE rating punten nodig om de titel te kunnen aanvragen.


8 maart

Competitieronde 8 maart
Het ging weer moeizaam vanmiddag in Sluiskil, maar HWP 1 wist toch met 6,5-3,5 te winnen van Vianen/DVP.

Al snel kwam HWP op achterstand. Invaller Maarten Rademakers dacht een fraaie stelling met een dameoffer te bekronen, overzag echter een venijnig tussenschaakje en kon opgeven. Een bloedeloze remise in de partij tussen Johan Goormachtigh en Ulrich Perschke bracht de stand op 0,5-1,5.

Daarna was het de beurt aan HWP. Overtuigende overwinningen van Thibaut Maenhout, Tieme Verlinde en topscorer Tom Piceu (6 uit 6 inmiddels) leverden een veilige 3,5-1,5 voorsprong op. In de partij aan het eerste bord tussen Paul Motwani en Reiner Odendahl stond laatstgenoemde misschien een tikje beter, de partij eindigde evenwel in remise.

Koen Leenhouts en Helmut Cardon verzilverden hun voordeel: 6-2.

Hans Groffen kon lange tijd bogen op een prettig voordeeltje. Door een blunder op de 42e zet werd hij echter plotseling gedwongen een zeer passieve verdediging te voeren. Een klein nadeeltje had ook Steven Geirnaert. Waar hij echter slaagde, faalde Groffen: 6,5-3,5.

HWP blijft koploper en krijgt nu de drie op papier zwaarste tegenstanders: achtereenvolgens Euwe, Stukkenjagers en Eindhoven.

 

De uitslagen en verslagen van de andere teams zullen op deze pagina verschijnen als ik ze binnenheb