Het Witte Paard

Sas van GentSponsorKliks, sponsor HWP gratis!
HWP-jeugdtoernooi (verslag en eindstanden) (21-09-2019).pdf
Vorige pagina
RSS feed

18 april

Verzwakt HWP III lijdt zware nederlaag tegen koploper
Een verzwakt HWP III heeft diep moeten buigen voor de koploper in klasse 3F, Charlois uit Rotterdam. Mark de Waal en Frans Snijders waren uitgeleend aan het tweede team en Rudy van de Wynkele en Walter Tonoli hadden zich op het laatste moment afgemeld. Zodoende traden de Sassenaren met maar liefst vier invallers aan en dat bleek te veel van het goede. Toen na een goed uur spelen bleek dat de bovenste drie borden allen slecht uit de opening waren gekomen, tekende zich reeds een zware afstraffing af. Met uitzondering van de goede remises van Herman van de Wynkele en Nick Wegman, gingen alle partijen kansloos verloren.
Charlois I   HWP III   7-1
1 Eddy van Beers Eric van de Wynkele 1-0
2 Michel de Wit Etienne van Leeuwen 1-0
3 Dick de Wit Marnix van der Zalm 1-0
4 John Leer André Galle 1-0
5 Hans Uitenbroek Herman van de Wynkele ½-½
6 Andy Ooms Steven Rademakers 1-0
7 Cor de Wit Nick Wegman ½-½
8 Lendert van den Ouden Sadik Bajraktari 1-0

Auteur: Marnix van der Zalm


18 april

HWP 2 verliest van koploper AAS
HWP 2 trad aan zonder de topborden Ivo, Kees en Lisa die in het 1ste invielen. Eva was verhinderd wegens de Belgische kampioenschappen. Hierdoor speelde het 2de team met 4 invallers. Er had een 4-4 ingezeten, maar Heleen blunderde en verloor en Mark de Waal kon een gewonnen positie niet verzilveren. Hierdoor werd de mach met 5-3 verloren.
AAS   HWP Sas van Gent 2   5-3
1 Leon Koster Mark de Waal ½-½
2 Jefrey van Vliet Marc Lacrosse 0-1
3 Paul Schrama Maarten Rademakers 0-1
4 Mark Trimp Harry Provoost ½-½
5 Peter Poncin Donna Schut 1-0
6 Henk Noordhoek Heleen Schut 1-0
7 Albert Jan Keessen Frans Snijders 1-0
8 Herman Neufeglise Gert van Rij 1-0

Auteur: Heleen Schut


15 april

De Nationale jeugdkampioenschappen
De spits is reeds afgebeten door Lydia Dubbeldam. Haar debuut op het NK zorgde voor heel wat spanning, waardoor ze behoorlijk onder haar niveau bleef. Dat ze desondanks toch nog 4 punten scoorde zegt heel wat over het niveau van de meeste meisjes in de E-groep. De eerste drie kunnen echt al een behoorlijke partij spelen, maar daaronder kan iedereen van iedereen winnen. Ze snoepte in de simultaan ook nog een remise af van FM Dirk van Doorn. Al met al een heel leerzaam toernooi en voor Lydia een eye-opener.Met wat meer arbeid denkt ze in staat te moeten zijn de top te bestormen.
Het is pas een jaar geleden dat ze haar allereerste toernooitje speelde.

Intussen is het BK begonnen. HWP heeft daar 4 deelnemers. Jason Vandenberghe en Eva Baekelant in de -14 categorie. Zij zijn als eerste en tweede geplaatst. Eva maakt tot nu toe haar favorietenrol volledig waar door 3 uit 3 op het scorebord te zetten. Jason heeft helaas al een behoorlijke steek laten vallen en volgt nu met 2 uit 3. Bij de eliten verdedigen Thibaut Maenhout en Tieme Verlinde de eer van HWP. In deze groep zijn al heel wat verrassingen te noteren. De ietwat verrassende leider is hier oud HWP-er Wouter Gryson met 2,5 uit 3 met o.a overwinningen op Thibaut en Tieme. Het onderlinge treffen is gewonnen door Thibaut. Maar toch volgt hij al op een vol punt. Tieme staat nu op 1 uit 3. Het een en ander is dagelijks te volgen op http://2009.juniorchess.be/

Als dit toernooi is afgelopen volgen binnen een week de kampioenschappen in Venlo. Door schoolverplichtingen zijn Donna en Maarten afwezig. Enige HWP vertegenwoordiger is Lisa Schut. Zij zal meedoen in de B-groep algemeen. Heeft ze een kans om kampioen te worden? Dit alles zal vanaf 24 april te volgen zijn via de volgende link: http://www.lisb.nl/nkjeugd/

Tenslotte zal Mathijs Dubbeldam als laatste aantreden. Dat zal zijn in Rijswijk tussen 21 en 23 mei. Zijn eerste streven zal zijn om niet als laatste te eindigen. Alles wat gescoord zal worden is meegenomen. De link is mij nog niet bekend maar is binnenkort te vinden op de HSB site.

Auteur: Nick Dubbeldam


11 april

Bekerteam ZSB competitie zonder problemen naar de finale!
Op 9 april 2009 hebben we met ons bekerteam een bezoek gebracht aan Souburg om daar de strijd aan te gaan tegen Souburg 1. We werden goed ontvangen en zagen een sterk viertal aantreden. Er ontwikkelde zich een felle strijd aan alle borden. Steven was als eerste klaar en daarmee werd het eerste volle punt voor HWP behaald. Paul van Rooijen was een illusie armer en sloop het gebouw uit zonder zich te bekommeren om de einduitslag die zoals bekend bij 2-2 met vluggerjes moet worden vervolgd. Daarna kwam er duidelijkheid aan het bord van Rudi. Hij had een vreemd gambiet voor zijn kiezen gekregen en leek met zwart de remisehaven binnen te varen, toen zijn tegenstander bij het ingaan van het eindspel een paard offerde om mat achter de paaltjes te geven. Rudi zette er echter rustig een paard tussen, waarna er voor tegenstander Vermue geen eer meer te behalen was. Vlak daarna deed Henk zijn veertigste zet, gevolgd door tegenstander van Dijke, die in de tijdnoodfase zijn goede stelling om zeep had geholpen. Henk was vooral geinteresseerd in de stelling van Nick. Deze was onduidelijk met een pion minder voor Nick. Henk besloot direct de overwinning veilig te stellen door zijn superieure stelling zonder risico in remise om te zetten. Als hij had doorgespeeld, zou hij wellicht gewonnen hebben, echter Henk was teamleider en dus ook verantwoordelijk voor de einduitslag. Nick is niet te doorgronden en ging er nog eens voor zitten. Tegen het geweld dat vervolgens ontstond was geen kruid opgewassen. De toeschouwers werden er stil van en niemand durfde na afloop de analydiscussies aan te gaan. Wel werd voorzichtig uitgevist hoe hoog de rating van Nick eigenlijk was.Met een tevreden gevoel gaat het HWP bekerteam de finale in.

Souburg 1   HWP 1   0,5-3,5
1 H.Westerweele 1931 N.Wegman 1685 0-1
2 P. van Rooijen 1934 S. Rademakers 1659 0-1
3 P. van Dijke 1808 H. de Ridder 1832 ½-½
4 A. Vermue 1747 R. Pauwels 1800 0-1

Verslaggever: Henk de Ridder


9 april

Een nieuwe lente, een nieuw jasje
Zoals U ziet is de site in een nieuw jasje gegoten. De oranje achtergrond heeft plaats moeten maken voor een grijze achtergrond met daarachter wat gras. Net zoals de groene knoppen, maar deze kleuren zijn nog niet helemaal verdwenen, op verschillende plekken in de site komen deze kleuren nog terug.
Er zijn ook nog nieuwe functies aan de site toegevoegd. Wij hebben nu een RSS kanaal, die U kunt vinden bij de oranje knop, als U wilt weten wat dat allemaal inhoud kunt u dat hier vinden. Er is ook een uitgebreid contactformulier, welke U kunt vinden onder het kopje contact. Elk team heeft nu ook zijn eigen ranglijst, welke automatisch wordt geupdated nadat de ZSB en de KNSB de standen hebben bijgewerkt. Om het navigeren makkelijker te maken is er ook nog een vorigeknop toegevoegd. Complimenten, klachten, vragen, verzoeken of andere suggesties over de opmaak mag gestuurd worden naar de webmaster door middel van het contactformulier, eventuele fouten in de site, dat een pagina er niet staat of U krijgt iets heel raars te zien, dat mag ook naar mij gestuurd worden, dan wordt het zo spoedig mogelijk veranderd.