HWP 1

Het eerste team van HWP had vanmiddag in Sluiskil weinig moeite met het tweede team van HMC Calder uit Den Bosch. De 8-2 overwinning gaf de verhoudingen goed weer. HWP speelde zonder Paul Motwani en Gunter Deleyn. Na een korte remise van invaller Walter Tonoli tegen Loek Mostertman bracht Tom Piceu HWP op voorsprong. Zijn tegenstander, oud-HWP-er Daniel Vanheirzeele, raakte direct na de opening het spoor al bijster. Teamleider Hans Groffen bracht de stand op 2-1. In een iets mindere stelling accepteerde hij het remise-aanbod van Joris Broekmeulen. Daarna liep HWP snel uit via overwinningen van invaller Kees Nieuwelink (die tegenstander Brent Burg geen schijn van kans gaf) en Thibaut Maenhout (overtuigende winst tegen Ronnie de Hoog). De beste prestatie van de middag kwam op naam van Tieme Verlinde die in een vlekkeloze partij de sterke Erika Sziva van het bord schoof. Aan Johan Goormachtigh de eer om de match-winst binnen te halen. Zijn tegenstander Tim Mazajchik toonde zich slecht op de hoogte in een mode-variant en keek al snel tegen een verloren stelling aan. Tussenstand 6-1. In een zeer rommelige partij bleek Koen Leenhouts slagvaardiger dan Tom Verhoeven. Hij bracht daarmee de stand op 7-1. Toen pas kon HMC Calder iets terug doen. Teamleider Bob Jansen had de hele middag een gewonnen stelling in handen tegen Steven Geirnaert, die in de opening een aantal raadselachtige zetten had geproduceerd. In grote tijdnood wist Jansen het punt binnen te halen. Helmut Cardon tenslotte nam alle tijd om het voordelige toreneindspel in winst om te zetten. Eindstand 8-2. HWP verstevigt met deze zege zijn koppositie en kan met vertrouwen de slotfase van de competitie tegemoet zien. Op 7 februari 2009 volgt de hervatting met een uitwedstrijd tegen RSR Ivoren Toren uit Rotterdam.

 

HWP 1

 

HMC Calder 2

 

8-2

1

 H. Cardon

 

 D. van Kerkhof

 

 1-0

2

 T. Piceu

 

 D. Vanheirzeele

 

 1-0

3

 K. Leenhouts

 

 T. Verhoeven

 

 1-0

4

 S. Geirnaert

 

 B. Jansen

 

 0-1

5

 T. Maenhout

 

 R. de Hoog

 

 1-0

6

 J. Goormachtigh

 

  T. Mazajchik

 

 1-0

7

 K. Nieuwelink

 

  B. Burg

 

 1-0

8

 T. Verlinde

 

  E. Sziva

 

 1-0

9

 H. Groffen

 

  J. Broekmeulen

 

 ˝-˝

10

 W. Tonoli

 

  L. Mostertman

 

 ˝-˝

 

HWP 2

 

Het tweede team van HWP won van Messemaeker uit Gouda met 6-2 en is hiermee vrijwel zeker van behoud in de 2de klasse van de KNSB.

 

HWP 2 speelde zonder Kees Nieuwelink, die het eerste versterkte.

Lisa Schut was als eerste klaar op bord 2. Ze had zich ingespeeld in Dresden, en won met een mooi potje.

Han Schut kwam net uit de USA, maar wilde toch wel een potje spelen. Zijn tegenstander hield het snel voor gezien nadat hij een kwaliteit achterstond.

Donna Schut had niet helemaal haar dag. Ze had op het einde nog remise kansen, maar onzorgvuldig spel leverde een nul op.

Het stond toen 2-1 en het zag er wel goed uit op de andere borden voor HWP.

Nadat Eva  Baekelant vrij gemakkelijk had gewonnen, gaf ook de tegenstander van Marc Lacrosse er de brui aan.

Ivo won op fraaie wijze op bord 1. Toen bleven er nog 2 partijen over die potremise waren.

Het duurde even, maar ook onze tegenstanders kwamen tot het inzicht dat Maarten Rademakers en Harry Provoost het echt wel remise konden houden.

Dit bracht onze eindstand op 6-2.

 

 

HWP II

 

Messemaker I

 

6-2

1

 Ivo Timmermans

2247

 Paul van der Hoeven

2206

 1-0

2

 Lisa Schut

2179

 Willem Westerveld

2151

 1-0

3

 Maarten Rademakers

1984

 Ed Roering

2162

 ˝-˝

4

 Harry Provoost

2068

 Erich Karsten

2085

 ˝-˝

5

 Marc Lacrosse

2148

 Ben van Geffen

2123

 1-0

6

 Eva Baekelant

1983

 Arjan van der Leij

2008

 1-0

7

 Donna Schut

2050

 Reint van der Knijff

2008

 0-1

8

 Han Schut

2095

 Kees van der Knijff

2024

 1-0

 

HWP III verliest van koploper Bergen op Zoom

Min of meer volgens verwachting heeft HWP III de thuiswedstrijd tegen het sterke Bergen op Zoom verloren. De einduitslag 3-5 was een goede afspiegeling van de krachtsverhouding. Toch had er een gelijkspel voor de Sassenaren ingezeten, als Rudy van de Wynkele zijn mooie torenoffer het juiste vervolg had weten te geven.

Na een snelle nederlaag van invaller André Galle (foutieve combinatie kort na de opening), was het duidelijk dat het een moeilijke middag zou worden. Herman van de Wynkele mishandelde de opening en kwam dat niet meer te boven. Frans Snijders vond in Marcel van Herck een tegenstander die naar eigen zeggen "op strategisch, positioneel, tactisch en alle andere niveau's" een maatje te groot was. Via goede overwinningen van Mark de Waal en Marnix van der Zalm deed HWP wel wat terug, maar Etienne van Leeuwen en Eric van de Wynkele moesten vechten voor remise. Dat deden zij overigens met verve. Vooral van de jongste van de Wynkele een bijzondere prestatie, tegen de sterkste speler van Bergen op Zoom, oud HWP-er Wim Maes.

 

HWP III

 

Bergen op Zoom I

 

3-5

1

 M. de Waal

 

 A. Severijnen

 

 1-0

2

 E. van de Wynkele

 

 W. Maes

 

 ˝-˝

3

 H. van de Wynkele

 

 W. van de Brande

 

 0-1

4

 E. van Leeuwen

 

 A. Dhardha

 

 ˝-˝

5

 R. v.d. Wynkele

 

 S. Minyeyevtsev

 

 0-1

6

 F. Snijders

 

 M. van Herck

 

 0-1

7

 A. Galle

 

 O. de Hert

 

 0-1

8

 M. van der Zalm

 

 M. Blom

 

 1-0

 

HWP 4

HWP 4 begint met succes aan eindsprint. HWP 4 is van plan de resterende wedstrijden te winnen en dan zien we wel waar het schip strandt. Geholpen door de voorzitter is het vierde toch nog met een redelijk goed gevoel de winterstop ingegaan. Waar de 2 vorige wedstrijden dit team spelers moest afstaan aan hogere teams, werden we blij verrast met het verzoek kanonnen als Bernard en Nick een plekje te geven. Dit geschenk werd gretig in ontvangst genomen waarna het team vanaf het begin en een overwinningsroes achter de borden zat. Jammer voor de tegenstanders was dat Oostburg niet over zijn 2e bordspeler kon beschikken, zodat teamleider Henk een punt kreeg en bovendien de wedstrijd op de voet kon volgen. Dat kwam goed uit, want na een tijdje kregen we 2 remises aangeboden en kon Henk direct te plaatse een oordeel vellen en Steven en Adri groen licht geven. Bij Adri was de stelling potremise en Steven mocht niet klagen. Tussenstand 2-1. Bernard pakte vervolgens het volle punt tegen een jeugdige Risseeuw zoals Bernard zoiets doet. Gewoon de tegenstande inmetselen, waarna die vanzelf beslissende fouten gaat maken. Oostburg deed nu iets terug op bord 3. Philip verloor daar verdiend na een ingewikkelde ruil die hij niet meer te boven kwam. Toch nog 3-2.Gelukkig stond Tom al een hele tijd gewonnen en verzilverde hij het punt. 4-2 dus. Nog een halfje en we hadden wat we wilden. John geloofde al lang in zijn stelling, maar niet iedereen was er gerust in. Zeker niet gerust waren we in de stelling waarin Nick zich had gemanoevreerd. Plotseling gign het hard bij John. WE kunnen gerust spreken van een klassepartij. op verbluffende wijze werd de sterke Lanckriet opgerold en matgezet. Johan de Meester schoot Nick te hulp voor een nog gunstigere uitslag door een gewonnen toreneindspel om zeep te helpen, waarna Nick een halfje kon bijschrijven. 5,5-2,5 is toch mooi.

 

HWP 4

 

Svwzv 1

 

5˝-2˝

1

 J.Gommers

1895

 C.Lanckriet

1934

 1-0

2

 H.de Ridder

1829

 n.o.g.

 

 1-0

3

 Ph.Bekaert

1881

 J.Buysse

1905

 0-1

4

 A.den Hamer

1854

 J.Damen

1767

 ˝-˝

5

 N.Dubbeldam

1973

 J.de Meester

1799

 ˝-˝

6

 S.Rademakers

1661

 G.de Winter

1713

 ˝-˝

7

 T.Lammens

1829

 M.Brand

1595

 1-0

8

 B.de Bruycker

2160

 H.Risseeuw

 

 1-0